PREDMET
V miniseriji del, poimenovani Univerzalni Objekti: Opazovalci, avatarji opazujejo različice samih sebe, ki so razstavljene v galerijskem okolju. Avatarji so simptomatični, resnični, prisotni, a obenem tudi odsotni v eteričnem bivanju.
UMETNIK / UMETNICA
Tatjana Tanja Vujinović Kušej v svojih delih, kjer raziskuje kulturo igre, poetičnost hrupa in antropomorfnost, uporablja računalniške aplikacije, prilagojeno elektroniko in objekte. V njenih delih se hrup pojavlja kot agent srečnih naključij, ker omogoča nova odkritja. Njena dela so navdahnjena tudi z odnosom med hrupom in signalom, kot ju dojema teorija informacij.
Od leta 1997 so bila njena audiovizualna dela, digitalni printi in instalacije so bili razstavljeni v številnih galerijah in muzejih, kot so Muzej sodobne umetnosti v Strasbourgu, Kunst Palast Muzej v Düsseldorfu, Muzej sodobne umetnosti v Denverju, Kunsthaus v Meranu, Mednarodni forum Medienturm v Gradcu, galerija Cornerhouse v Manchestru, Muzej sodobne umetnosti v Istanbulu, MMC Kibla v Mariboru, Galerija Kapelica v Ljubljani. Njena dela so bila predstavljena na festivalih, kot so ISEA2009, 15. Internacionalni simpozij elektronske umetnosti, Ars Electronica v Linzu, Kinetica Art Fair v Londonu, Spor Festival v Arhusu, Zeppelin Festival umetnosti zvoka v Barceloni, FILE - Electronic Language International Festival v Sao Paolu in FILE RIO v Rio de Janeiru in drugih. Svoja spletna dela je predstavila v okviru projekta Ctheory Multimedia NetNoise, Web Bienala Istanbul, projekta Helium Ballongmagasineta in NIFCA, ter v okviru Sinnlos WebArt segmenta.

www.ultramono.org